Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola ja Jutta Salmela.

Tervetuloa tutustumaan Voimaa vertaistuesta -ryhmän viikonloppuun

10.10.2019
Kuvassa näkymä mökin tuvan ikkunasta pihaan ja järvelle.
Hallitsemattomasta syömisestä kärsiville suunnatun Mikkelin Voimaa vertaistuesta -ryhmän aloitusviikonloppua vietettiin viime viikonloppuna. Tässä blogikirjoituksessa pääset ”kurkistamaan kulisseihin” ja lukemaan, minkä tyyppistä ohjelmaa aloitustapaamiseemme sisältyi.
Lue lisää

Monenlaista riippuvuutta

26.9.2019
Kädessä pillereitä, joissa sosiaalisen median logoja.
Moniriippuvuus viittaa siihen, että riippuvuuden ydinongelma on jokin muu kuin päihdyttävä aine tai toiminta. Riippuvuus on palvellut jotain tarkoitusta. Jos haluaa toipua, on tarpeen nähdä mikä tämä tarkoitus on omalla kohdalla ollut ja oppia täyttämään tarpeensa muilla, terveemmillä tavoilla.
Lue lisää

Armollisuus ja joustavuus kuljettavat toipumisen tiellä eteenpäin

9.9.2019
Ihmisiä istumassa vuoren rinteellä takaa päin kuvattuna. Katselevat auringon laskua.
Mustavalkoinen ajattelu ja täydellisyyden tavoittelu liittyvät usein riippuvuuksiin. Myös ruokaan ja syömiseen kohdistuvaan riippuvuuteen liittyy ”kaikki tai ei mitään” -ajattelua. Armollisuuden ja joustavuuden opettelu ovatkin osa toipumista.
Lue lisää

Miten lapsuudenperheessäsi käsiteltiin tunteita?

29.8.2019
Opetettiinko sinulle lapsena tunnesäätelyä? Osoittivatko vanhempasi, että kaikki tunteet ovat sallittuja, vaikkeivat kaikki teot sitä olekaan? Suuri osa meistä nyt aikuisista ihmisistä oppi vanhemmiltaan tunnesäätelyä vain puutteellisesti, sillä mitä ei itse osaa, ei voi toiselle opettaa.
Lue lisää