Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola ja Jutta Salmela.

Irti laihduttamisen pakkomielteestä

29.8.2019
Näkyvissä puolet naisen selästä ja hänen edessään avautuu epätarkka merimaisema.
Ruokaan ja syömiseen kohdistuvaan riippuvuuteen liittyy usein hallitsemattoman syömisen ja tiukkojen laihdutuskuurien vuorottelua. Tyypillisesti laihduttamisella pyritään korjaamaan ahminnan/napostelun seuraamuksia ja ratkaisemaan ongelmaa. Laihdutuskuurit kuitenkin vain pahentavat tilannetta.
Lue lisää

Mikä on 12 askeleen ohjelma ja miksi se toimii?

29.8.2019
Yläviistosta katsottuna, kaksi naista osittain kuvassa, puisen pöydän ääressä lukemassa kirjoja.
Yksi niistä viitekehyksistä, joita me Ruoka ja riippuvuus-hankkeessa käytämme, on 12 askeleen ohjelma. Mikä 12 askeleen ohjelma oikeastaan on ja ennen kaikkea, minkä takia riippuvuuksista kärsivät saavat siitä apua? Oppia voi soveltaa omassa elämässään, vaikkei kävisikään ryhmissä.
Lue lisää

Ruoka ja riippuvuus -hanke mukana Dumppaa diabetes! -kokeilussa

29.8.2019
Sisätila, missä on pöytä, tuoleja, huonekasvien peittämä seinä ja suuri valotaulu. Taulussa lähikuva kämmenestä ja teksti ”Dumppaa diabetes! Kokeilujen kick-off.”
Meillä on iloisia uutisia keskikesään! Hankkeemme on valittu mukaan Kokeilun paikan Dumppaa diabetes! -kokeiluun. Tulimme valituksi, sillä lähestymme tyypin 2 diabetesta uudella tapaa, hallitsemattoman syömisen näkökulmasta.
Lue lisää

Mitä on toipuminen?

29.8.2019
Ihmisiä korkealla kalliolla, ja heidän edessään avautuu maisema, jossa näkyy vuoria, vesistö ja aurinkoa pilvien välistä.
”Ne lukuisat addiktit, jotka päättyvät lopettamaan, tekevät sen ainutlaatuisesti ja luovasti ponnistelujen ja oivallusten kautta. Näin lopettaminen voidaan parhaiten nähdä edelleen kehittymisenä, eikä palautumisena sairaudesta.” - Marc Lewis
Lue lisää