Blogi

Täältä löydät kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina toimivat hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Kuinka syön riittävästi ja säännöllisesti? Ravitsemusterapeutti Jutan vinkit

11.9.2020
Lautanen, josta syödään ruokaa.
Riittävä ja säännöllinen syöminen saattaa kuulostaa tylsältä, opettajamaiselta ja sellaiselta asialta, ”jonka kaikki tietävät”. Kuitenkin Voimaa vertaistuesta -ryhmissämme mukana olleet kertovat, että juurikin säännöllinen ja runsaampi syöminen ovat auttanut heitä eniten syömisen hallitsemisessa.
Lue lisää

Mitä tarkoitamme ruokaan ja syömiseen kohdistuvalla riippuvuudella?

22.8.2020
Nuori mies karkkihyllyjen välissä
Meiltä kysytään usein mitä tarkoitamme ruokaan ja syömiseen kohdistuvalla riippuvuudella. Onko ruokaan kohdistuva riippuvuus myös syömishäiriö vai onko se jotain muuta?
Lue lisää

Aggressio toipumisen tukena

15.6.2020
Suuttunut nainen
Tukahdutatko aggression, käännätkö sen sisäänpäin, pidätkö mykkäkoulua vai raivoatko mielivaltaisesti? Tässä blogissa käsitellään erilaisia aggressiotyylejä ja haetaan aggression tervettä ilmaisumuotoa.
Lue lisää

Stressi altistaa syömisen haasteille – Millaisista keinoista voi hakea apua?

8.6.2020
Nainen, joka pitelee otsaansa kädellä.
Pitkäaikainen stressi on yksi hallitsemattomalle syömiselle altistava tekijä. Stressiä helpottavat keinot tuovat apua myös syömisen haasteisiin.
Lue lisää