Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Toipumisen fysiologiaa

19.2.2020
Viisi naista istuvat joen yläpuolelle kaatuneen puunrungon päällä. He ovat selästysten kuvaan nähden.
Voiko osana hallitsemattomasta syömisestä toipumista olla fyysiset keinot? Kyllä. Tämä on mahdollista, kun käyttäytymistään ja olotilaansa ymmärtää hermoston näkökulmasta. Tässä blogissa annamme käytännönläheisiä, yksinkertaisia neuvoja toipumiseen ja hyvän olon saavuttamiseen.
Lue lisää

Voiko sisäistä motivaatiota ohjata?

4.12.2019
Kaksi naista neuvotteluhuoneessa. Pöydällä papereita.
Ilman sisäistä motivaatiota muutosta ei tapahdu. Sisäinen motivaatio eroaa ulkoisesta siinä, että ulkoisessa motivaatiossa toimintaa ohjaa jokin ulkoinen pakko tai porkkana. Sisäisessä motivaatiossa moottorina toimii ihmisen sisäinen halu muutokseen.
Lue lisää

Dumppaa diabetes -kokeilusta huikeita tuloksia!

15.11.2019
Dumppaa diabetes-päätöstilaisuudesta joukko ihmisiä lasit kuohuvaa käsissään
Ryhmän alussa osallistujat kärsivät BES-kyselyn mukaan kohtalaisesta tai vakavasta ahminnasta. Ryhmän päättyessä neljällä viidestä ei enää ollut ahmintaa. Ahmintakäyttäytyminen vähentyi keskimäärin 41 prosentilla, mikä kertoo selvästi parantuneesta syömisen hallinnasta.
Lue lisää

Omat rajat

28.10.2019
Pikkulintu puuaidalla, taustalla lehtipuu.
Yksi keskeisesti hallitsemattomaan syömiseen vaikuttavia tekijöitä on omien rajojen puutteellisuus. Omat rajat eivät ole pelkästään fyysiset, vaan ne liittyvät kaikkeen ihmisten väliseen kommunikaatioon. Rajojen avulla voi ilmaista esimerkiksi miten minua saa kohdella ja miten ei.
Lue lisää