Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Dumppaa diabetes -kokeilusta huikeita tuloksia!

15.11.2019
Dumppaa diabetes-päätöstilaisuudesta joukko ihmisiä lasit kuohuvaa käsissään
Ryhmän alussa osallistujat kärsivät BES-kyselyn mukaan kohtalaisesta tai vakavasta ahminnasta. Ryhmän päättyessä neljällä viidestä ei enää ollut ahmintaa. Ahmintakäyttäytyminen vähentyi keskimäärin 41 prosentilla, mikä kertoo selvästi parantuneesta syömisen hallinnasta.
Lue lisää

Omat rajat

28.10.2019
Pikkulintu puuaidalla, taustalla lehtipuu.
Yksi keskeisesti hallitsemattomaan syömiseen vaikuttavia tekijöitä on omien rajojen puutteellisuus. Omat rajat eivät ole pelkästään fyysiset, vaan ne liittyvät kaikkeen ihmisten väliseen kommunikaatioon. Rajojen avulla voi ilmaista esimerkiksi miten minua saa kohdella ja miten ei.
Lue lisää

Tervetuloa tutustumaan Voimaa vertaistuesta -ryhmän viikonloppuun

10.10.2019
Kuvassa näkymä mökin tuvan ikkunasta pihaan ja järvelle.
Hallitsemattomasta syömisestä kärsiville suunnatun Mikkelin Voimaa vertaistuesta -ryhmän aloitusviikonloppua vietettiin viime viikonloppuna. Tässä blogikirjoituksessa pääset ”kurkistamaan kulisseihin” ja lukemaan, minkä tyyppistä ohjelmaa aloitustapaamiseemme sisältyi.
Lue lisää

Monenlaista riippuvuutta

26.9.2019
Kädessä pillereitä, joissa sosiaalisen median logoja.
Moniriippuvuus viittaa siihen, että riippuvuuden ydinongelma on jokin muu kuin päihdyttävä aine tai toiminta. Riippuvuus on palvellut jotain tarkoitusta. Jos haluaa toipua, on tarpeen nähdä mikä tämä tarkoitus on omalla kohdalla ollut ja oppia täyttämään tarpeensa muilla, terveemmillä tavoilla.
Lue lisää