Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Monenlaista riippuvuutta

26.9.2019
Kädessä pillereitä, joissa sosiaalisen median logoja.
Moniriippuvuus viittaa siihen, että riippuvuuden ydinongelma on jokin muu kuin päihdyttävä aine tai toiminta. Riippuvuus on palvellut jotain tarkoitusta. Jos haluaa toipua, on tarpeen nähdä mikä tämä tarkoitus on omalla kohdalla ollut ja oppia täyttämään tarpeensa muilla, terveemmillä tavoilla.
Lue lisää

Armollisuus ja joustavuus kuljettavat toipumisen tiellä eteenpäin

9.9.2019
Ihmisiä istumassa vuoren rinteellä takaa päin kuvattuna. Katselevat auringon laskua.
Mustavalkoinen ajattelu ja täydellisyyden tavoittelu liittyvät usein riippuvuuksiin. Myös ruokaan ja syömiseen kohdistuvaan riippuvuuteen liittyy ”kaikki tai ei mitään” -ajattelua. Armollisuuden ja joustavuuden opettelu ovatkin osa toipumista.
Lue lisää

Miten lapsuudenperheessäsi käsiteltiin tunteita?

29.8.2019
Opetettiinko sinulle lapsena tunnesäätelyä? Osoittivatko vanhempasi, että kaikki tunteet ovat sallittuja, vaikkeivat kaikki teot sitä olekaan? Suuri osa meistä nyt aikuisista ihmisistä oppi vanhemmiltaan tunnesäätelyä vain puutteellisesti, sillä mitä ei itse osaa, ei voi toiselle opettaa.
Lue lisää

Irti laihduttamisen pakkomielteestä

29.8.2019
Näkyvissä puolet naisen selästä ja hänen edessään avautuu epätarkka merimaisema.
Ruokaan ja syömiseen kohdistuvaan riippuvuuteen liittyy usein hallitsemattoman syömisen ja tiukkojen laihdutuskuurien vuorottelua. Tyypillisesti laihduttamisella pyritään korjaamaan ahminnan/napostelun seuraamuksia ja ratkaisemaan ongelmaa. Laihdutuskuurit kuitenkin vain pahentavat tilannetta.
Lue lisää