Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Poimintoja lihavuuden uudesta Käypä hoito -suosituksesta

13.3.2020
Kaksi haarukkaa ja lautasliina
LIHAVUUDEN UUSI KÄYPÄ HOITO -SUOSITUS (2020) on julkaistu. Uudesta suosituksesta löytyy useita kohtia, jotka Ruoka ja riippuvuus -hankkeessa näemme tärkeiksi. Tähän blogikirjoitukseen olemme koonneet suosituksesta muutamia poimintoja ja ajatuksiamme niistä.
Lue lisää

Ruokaympäristö – uhka vai mahdollisuus?

3.3.2020
Kolme hahmoa, joista ensimmäisessä mieliteko menee ruokaympäristöä kohti. Toisessa kuvassa tietoinen ajattelu rajoittaa mieliteon menemistä ruokaympäristöä kohti.
Miksi ihmiset syövät enemmän kuin heidän ravitsemuksellisesti tarvitsisi, vaikka liikasyömisen seuraukset ovat laajalti ymmärretty haitallisiksi? Tätä kysymystä ei ole vielä täysin ratkaistu, mutta avaan tässä blogissa ruokaympäristön ja automaattisesti toimimisen osuutta asiaan.
Lue lisää

Toipumisen fysiologiaa

19.2.2020
Viisi naista istuvat joen yläpuolelle kaatuneen puunrungon päällä. He ovat selästysten kuvaan nähden.
Voiko osana hallitsemattomasta syömisestä toipumista olla fyysiset keinot? Kyllä. Tämä on mahdollista, kun käyttäytymistään ja olotilaansa ymmärtää hermoston näkökulmasta. Tässä blogissa annamme käytännönläheisiä, yksinkertaisia neuvoja toipumiseen ja hyvän olon saavuttamiseen.
Lue lisää

Voiko sisäistä motivaatiota ohjata?

4.12.2019
Kaksi naista neuvotteluhuoneessa. Pöydällä papereita.
Ilman sisäistä motivaatiota muutosta ei tapahdu. Sisäinen motivaatio eroaa ulkoisesta siinä, että ulkoisessa motivaatiossa toimintaa ohjaa jokin ulkoinen pakko tai porkkana. Sisäisessä motivaatiossa moottorina toimii ihmisen sisäinen halu muutokseen.
Lue lisää