Blogi

Täältä löydät kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina toimivat hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Ruoka ja riippuvuus -hanke 2018–2020

10.12.2020
Maailmanpyörä, jonka taustalla vaaleanpunainen ja -sininen taivas
Ruoka ja riippuvuus -hanke (2018-2020) tulee päätökseensä tässä kuussa. Koska hankkeen toiminta loppuu, on aika tehdä katsaus viimeiseen kolmeen vuoteen.
Lue lisää

Nälän ja kylläisyyden tunteet tukena toipumisessa

24.11.2020
Hallitsematonta syömistä yritetään usein ratkaista kontrolloimalla syömistä ulkoisesti, esimerkiksi noudattamalla erilaisia dieettejä tai ruokavalioita. Vaihtoehtoinen, hyvinvointia edistävämpi tapa on pysähtyä hetkeksi ja suunnata katsetta kehon sisäisiin viesteihin nälästä ja kylläisyydestä.
Lue lisää

Neljä vuotta Ruoka ja riippuvuus -tiimissä – Mitä kokemus on opettanut hallitsemattomasta syömisestä toipumisesta?

7.10.2020
Kaksi naista messupöydän takana jakamassa hanke-esitteitä.
Tässä kuussa tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun astuin mukaan Ruoka ja riippuvuus -tiimiin. Pysähdyin blogikirjoituksen verran pohtimaan kulunutta aikaa hanketyössä sekä toipumisessa korostuvia teemoja.
Lue lisää

Kuinka syön riittävästi ja säännöllisesti? Ravitsemusterapeutti Jutan vinkit

11.9.2020
Lautanen, josta syödään ruokaa.
Riittävä ja säännöllinen syöminen saattaa kuulostaa tylsältä, opettajamaiselta ja sellaiselta asialta, ”jonka kaikki tietävät”. Kuitenkin Voimaa vertaistuesta -ryhmissämme mukana olleet kertovat, että juurikin säännöllinen ja runsaampi syöminen ovat auttanut heitä eniten syömisen hallitsemisessa.
Lue lisää