Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Nälän ja kylläisyyden tunteet tukena toipumisessa

24.11.2020
Hallitsematonta syömistä yritetään usein ratkaista kontrolloimalla syömistä ulkoisesti, esimerkiksi noudattamalla erilaisia dieettejä tai ruokavalioita. Vaihtoehtoinen, hyvinvointia edistävämpi tapa on pysähtyä hetkeksi ja suunnata katsetta kehon sisäisiin viesteihin nälästä ja kylläisyydestä.
Lue lisää

Neljä vuotta Ruoka ja riippuvuus -tiimissä – Mitä kokemus on opettanut hallitsemattomasta syömisestä toipumisesta?

7.10.2020
Kaksi naista messupöydän takana jakamassa hanke-esitteitä.
Tässä kuussa tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun astuin mukaan Ruoka ja riippuvuus -tiimiin. Pysähdyin blogikirjoituksen verran pohtimaan kulunutta aikaa hanketyössä sekä toipumisessa korostuvia teemoja.
Lue lisää

Kuinka syön riittävästi ja säännöllisesti? Ravitsemusterapeutti Jutan vinkit

11.9.2020
Lautanen, josta syödään ruokaa.
Riittävä ja säännöllinen syöminen saattaa kuulostaa tylsältä, opettajamaiselta ja sellaiselta asialta, ”jonka kaikki tietävät”. Kuitenkin Voimaa vertaistuesta -ryhmissämme mukana olleet kertovat, että juurikin säännöllinen ja runsaampi syöminen ovat auttanut heitä eniten syömisen hallitsemisessa.
Lue lisää

Ähky-verkkopalvelu – avuksi hallitsemattomaan syömiseen

8.9.2020
Ähky-verkkopalvelu
Uusi Ähky-verkkopalvelu avataan tiistaina 8.9.2020. Maksuton palvelu tarjoaa tukea silloin, kun syöminen tuntuu toistuvasti riistäytyvän käsistä, ruoka pyörii jatkuvasti mielessä tai syöminen tuntuu muuten vain hallitsemattomalta. Lisätietoa palveluun kirjautumisesta löydät blogin lopusta.
Lue lisää