Blogi

Täältä löydät ajankohtaisia kirjoituksia aiheista, jotka liittyvät hallitsemattomaan syömiseen. Blogin kirjoittajina hankkeen työtekijät Suvi Björkqvist, Marianne Luojola, Sanna Runsala ja Jutta Salmela.

Miten varustaa tahdonvoima toipumista tukevaksi?

25.5.2020
Ritari täydessä varustuksessa hyökkäämässä kohti.
Kukaan ei ole lihava tai kärsi hallitsemattomasta syömisestä tahdonvoiman puutteen takia. Moni ongelmasta kärsivä kuvittelee, että toipuu, kunhan vaan saa itsensä kuriin. Näin ei kuitenkaan ole. Silti tahdonvoimalla on toipumisessa oma roolinsa ja sen voi varustaa toipumista tukevaksi.
Lue lisää

Millainen on oma suhteeni herkkuihin?

13.5.2020
Kuvassa piirroskuvia herkuista, kuten suklaasta, jäätelöstä, donitseista ja tikkareista.
Miten kuvaisin suhdettani herkkuihin? Mitä, miten ja miksi syön? Tämä blogikirjoitus johdattelee pohtimaan omaa suhdetta herkkuihin eri näkökulmista.
Lue lisää

Poimintoja lihavuuden uudesta Käypä hoito -suosituksesta

13.3.2020
Kaksi haarukkaa ja lautasliina
LIHAVUUDEN UUSI KÄYPÄ HOITO -SUOSITUS (2020) on julkaistu. Uudesta suosituksesta löytyy useita kohtia, jotka Ruoka ja riippuvuus -hankkeessa näemme tärkeiksi. Tähän blogikirjoitukseen olemme koonneet suosituksesta muutamia poimintoja ja ajatuksiamme niistä.
Lue lisää

Ruokaympäristö – uhka vai mahdollisuus?

3.3.2020
Kolme hahmoa, joista ensimmäisessä mieliteko menee ruokaympäristöä kohti. Toisessa kuvassa tietoinen ajattelu rajoittaa mieliteon menemistä ruokaympäristöä kohti.
Miksi ihmiset syövät enemmän kuin heidän ravitsemuksellisesti tarvitsisi, vaikka liikasyömisen seuraukset ovat laajalti ymmärretty haitallisiksi? Tätä kysymystä ei ole vielä täysin ratkaistu, mutta avaan tässä blogissa ruokaympäristön ja automaattisesti toimimisen osuutta asiaan.
Lue lisää